Αυτή η τούρτα μεσουρανούσε στα ’60s, όπως και η σεράνο, με την οποία μοιάζει. Έχει και η μενελίκ κρέμα σεράνο (μια σοκολατένια μους αφρατεμένη με κιγιέ, δηλαδή ιταλική μαρέγκα) αλλά και λευκή σαντιγί. Πιθανολογείται ότι πήρε το όνομά της από τον αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Μενελίκ Β ́(1844-1913), ο οποίος είχε ιδιαίτερη αγάπη στους Έλληνες και επί των ημερών του είχε δημιουργηθεί μια δραστήρια ελληνική κοινότητα στην Αιθιοπία. Το δε μαυσωλείο του στην Αντίς Αμπέμπα είναι σχεδιασμένο από Έλληνα.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.