Μέχρι 20 ευρώ: Τα αγαπημένα μας low budget στέκια για φαγητό στην Αθήνα

Μέχρι 20 ευρώ: Τα αγαπημένα μας low budget στέκια για φαγητό στην Αθήνα

Τρώμε καλά και οικονομικά σε αυτά τα 13 ποιοτικά φαγάδικα της πόλης.

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα είχε πάντα πάντα ποιοτικές προτάσεις για οικονομικό φαγητό και παρά την ακρίβεια βρίσκουμε πολλές και  ενδιαφέρουσες επιλογές. Ιδού που τρώμε ντονέρ στα κάρβουνα, αυθεντικό ταϊλανδέζικο και ινδικό, αρβανίτικες συνταγές, χειροποίητες πίτες, μαγειρευτά εποχής, αντρεκότ και ιταλικές μακαρονάδες αλλά και παραδοσιακές τηγανιές, μεζέδες και ψαράκια πληρώνοντας μέχρι 20 ευρώ το άτομο*.

Döner Tzh: Γνήσια τούρκικη κουζίνα

Το Döner Tzh άνοιξαν στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Βιζυηνού, ο Γιλμάζ με τη γυναίκα του Σουλτάν, πριν από τρία χρόνια, και από την αρχή είχαν στόχο να σερβίρουν πιάτα της τουρκικής κουζίνας που δύσκολα συναντάμε σε αντίστοιχα μαγαζιά στην Αθήνα. Ψήνουν το ντονέρ σε «ντονέρ μεκάν» μια μαντεμένια κατασκευή, με ειδικά ραφάκια όπου τοποθετούνται και καίγονται τα ξύλα και από μπροστά η κάθετη σούβλα ψήνει το κρέας ομοιόμορφα. Το μενού έχει επίσης, μαντί, χειροποίητα ζυμαράκια γεμιστά με μοσχαρίσιο-αρνίσιο κιμά, τα σερβίρουν με ξινούτσικη σάλτσα από σπιτικό γιαούρτι, σκόρδο, λίγο λιωμένο βούτυρο, δυόσμο, άγριο βασιλικό από την Τουρκία και δύο διαφορετικές καυτερές πιπεριές. Το πιλάφι, που συνοδεύει τα πιάτα με κρέας, είναι μαγειρεμένο με φρέσκο βούτυρο μπασμάτι και αυτό του δίνει μια έξτρα νοστιμιά. Η αραβική μελιτζανοσαλάτα τους είναι ιδιαίτερη, πολύ γευστική – δεν έχει μόνο μελιτζάνα, έχει ταχίνι, σκόρδο και γιαούρτι. Η ταμπουλέ τους είναι φρέσκια και δροσιστική και συνοδεύεται με τσι κεφτέ, που είναι αρωματικοί, χορτοφαγικοί κεφτέδες, λίγο πικάντικοι. Στο τέλος φέρνουν ένα γλυκό πολύ πληθωρικό, κάτι μεταξύ γαλακτομπούρεκου και κιουνεφέ. Στο Doner Tzh τρως νόστιμα και αυθεντικά και ο λογαριασμός δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ/ άτομο. Μ.Π.

Βιζυηνού 2, Νέα Σμύρνη, Τ/ 210-93.10.411

Κατσόγιαννος: Τα πιο ωραία κεφτεδάκια της Δραπετσώνας

Η ταβέρνα λειτούργησε αρχικά ως γαλακτοπωλείο. Ιδιοκτήτης ήταν ο Γρηγόρης Κατσόγιαννος. Έδινε γάλα, έφτιαχνε βούτυρο και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και μουσταλευριά. Το γαλακτοπωλείο εξελίχθηκε σε μπακαλοταβέρνα και τελικά έγινε κανονική ταβέρνα. Ο χώρος εσωτερικά είναι ρετρό, με μωσαϊκό στο πάτωμα, με παλιές φωτογραφίες στους τοίχους και διαφημιστικές αφίσες από άλλες δεκαετίες. Μας κάνει εντύπωση ένα ξύλινο καλοδιατηρημένο ψυγείο του ‘30 που λειτουργεί κανονικά. Μπορεί να έχει μεγάλη ιστορία και φοβερή ατμόσφαιρα, αλλά αυτό που μας κάνει να πηγαίνουμε ξανά και ξανά στον Κατσόγιαννο είναι το φαγητό. Τα κεφτεδάκια με ούζο είναι όνειρο, τραγανά και νόστιμα, συνοδεύονται δε από ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες που τις κόβει με τα χεράκια της η Ντόρα (σημερινή ιδιοκτήτρια). Η χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπούκοβο είναι ζουμερή και τέλεια πικάντικη. Η συκωταριά αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι λιώνουν στο στόμα και πάνε πολύ με το κρασί. Τα παϊδάκια είναι από τα πιο νόστιμα που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα και ταιριάζουν ιδανικά με τη χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα. Μ.Π.

Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα, Τ/210-46.13.209

Ραντεβού: Φαλάφελ και ψητό συκώτι με ούζο Veto

Το αγαπημένο μεζεδοπωλείο των Πετραλώνων συνεχίζει να σερβίρει νόστιμους μεζέδες που άνετα θα χορτάσουν ακόμη και τους πιο πεινασμένους χωρίς ο λογαριασμός να ξεπεράσει τα 15-20 ευρώ/άτομο. Το χοιρινό – απάκι, η αρμένικη ομελέτα με παστουρμά, η ψητή πατάτα με γιαούρτι αλλά και το ιδιαίτερο τηγανητό κουνουπίδι, ο ντάκος με μαρινάτο γαύρο ή χωρίς και οι μακαρούνες με βούτυρο και ξερή μυζήθρα είναι πάντα στις επιλογές μας. Το ζουμερό συκώτι με την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα τραγανά φαλάφελ με μπόλικο φρέσκο κάρδαμο και την γλυκοκαυτερή κόκκινη σάλτσα ταιριάζουν ιδανικά με ούζο. Έχουν αρκετές ετικέτες να επιλέξεις, εμείς παραγγέλνουμε το Veto που πρόσφατα βραβεύτηκε από τον Γαστρονόμο. Έχουν και μπίρες που πίνουμε πάντα σε χαμηλό ποτηράκι, η Argos Star μια δροσιστική, σταρένια lager, μας αρέσει πολύ. Μ.Π.

Αρκάδων 8 και Καλλισθένους, πλ. Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, Τ/210-34.77.961

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή