Πιτόγυρο κατ’ οίκον

Ο Θοδωρής Παπανικολάου αναλαμβάνει να δώσει στο κλασικό τυλιχτό τη θέση που του αξίζει, φτιάχνοντάς το από το μηδέν, λίγο διαφορετικά και με υλικά διαλεγμένα ένα προς ένα.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τις πίτες

  •  240 γρ. νερό χλιαρό
  •  4 γρ. (1/2 φακελάκι) ξηρή μαγιά
  •  15 γρ. ζάχαρη
  •  25 ml ελαιόλαδο + λάδι για το ψήσιμο
  •  500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  15 γρ. αλάτι

Για την κέτσαπ κόκκινης πιπεριάς

  •  7 πιπεριές Φλωρίνης, χωρίς σπόρια, σε μέτρια κομμάτια
  •  40 ml ελαιόλαδο λίγο αλάτι
  •  50 γρ. καστανή ζάχαρη
  •  10 καρφάκια γαρίφαλο
  •  1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  60 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι

Για τον χοιρινό «γύρο»

  •  4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού, περίπου 300 γρ. η καθεμία, χωρίς κόκαλο
  •  1 μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  •  3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες

Για το σερβίρισμα

  •  4-5 μέτριες πατάτες, με τη φλούδα τους, μισοβρασμένες, χοντροκομμένες και μετά τηγανισμένες μέχρι να γίνουν τραγανές
  •  ροδέλες από 4 κρεμμύδια, μαριναρισμένες με χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για 10 λεπτά (στραγγίζουμε το μείγμα, χωρίς να το στύψουμε)

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή