Υλικά
Μερίδες: 6
Για τις πίτες
- 240 γρ. νερό χλιαρό
- 4 γρ. (1/2 φακελάκι) ξηρή μαγιά
- 15 γρ. ζάχαρη
- 25 ml ελαιόλαδο + λάδι για το ψήσιμο
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. αλάτι
Για την κέτσαπ κόκκινης πιπεριάς
- 7 πιπεριές Φλωρίνης, χωρίς σπόρια, σε μέτρια κομμάτια
- 40 ml ελαιόλαδο λίγο αλάτι
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 10 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 60 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι
Για τον χοιρινό «γύρο»
- 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού, περίπου 300 γρ. η καθεμία, χωρίς κόκαλο
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- 3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
Για το σερβίρισμα
- 4-5 μέτριες πατάτες, με τη φλούδα τους, μισοβρασμένες, χοντροκομμένες και μετά τηγανισμένες μέχρι να γίνουν τραγανές
- ροδέλες από 4 κρεμμύδια, μαριναρισμένες με χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για 10 λεπτά (στραγγίζουμε το μείγμα, χωρίς να το στύψουμε)
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο