Πώς να φτιάξετε ζουμερά μπιφτέκια (+31 συνταγές)

Πώς να φτιάξετε ζουμερά μπιφτέκια (+31 συνταγές)

Χρήσιμες συμβουλές και μυστικά για να φτιάχνετε πάντα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια. Μαζί 31 απίθανες συνταγές, που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νοστιμιά βρίσκεται στις αναμείξεις

Οι αναμείξεις διαφορετικών ειδών κιμά θεωρούνται οι πιο νόστιμες. Έχοντας κατά νου πως στις κιμαδοπαρασκευές γενικά χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα ο μοσχαρίσιος (ή ο βοδινός) κιμάς, μπορούμε να κάνουμε όποιο συνδυασμό θέλουμε, είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό, είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι θέμα γούστου – αυτό σημαίνει πως έπειτα από αρκετές απόπειρες παρασκευής μπιφτεκιών θα βρούμε αυτό που πηγαίνει στη γεύση μας. Γενικά, πάντως, αν ο κιμάς βάσης (που συνηθέστερα είναι από μοσχάρι) προέρχεται από άπαχο κομμάτι, τότε μπορούμε να ζητήσουμε ένα πιο λιπαρό κομμάτι από τα άλλα κρέατα που θα χρησιμοποιηθούν στην ανάμειξη, εκτός κι αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι πολύ άπαχο.

Πώς συντηρούμε τον κιμά

Ο κιμάς μπορεί να παραμένει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο μία μέρα και καλό είναι να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο δοχείο. Επίσης, επειδή είναι “διαλυμένος” ιστός κρέατος, χάνει εύκολα τους χυμούς του. Γι’ αυτό, καλύτερα να καταναλώνεται αυθημερόν. Στην περίπτωση που θέλουμε να τον καταψύξουμε, φτιάχνουμε λεπτά, επίπεδα πακετάκια, ώστε να καταψύχεται γρήγορα το κέντρο του κιμά και να ξεπαγώνει ομοιόμορφα. Η απόψυξη καλό είναι να γίνεται ήπια, στη συντήρηση του ψυγείου.

Ζύμωμα

Για να γίνουν ζουμερά τα μπιφτέκια, πρέπει το μείγμα που θα φτιάξουμε να είναι αφράτο. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ υδαρές. Πρέπει γενικά να γνωρίζουμε πως το αφράτον του μείγματος έχει να κάνει (και) με το πόσο λιπαρός είναι ο κιμάς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή