Πώς ψήνουμε στη σχάρα και στο γκριλ το χοιρινό

Πώς ψήνουμε στη σχάρα και στο γκριλ το χοιρινό

Ποια κομμάτια επιλέγουμε, πώς τα κόβουμε; Μυστικά για τέλεια ψητά και ταιριαστές μαρινάδες

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια κομμάτια επιλέγουμε, πώς τα κόβουμε;

Κατάλληλα κομμάτια για μπάρμπεκιου και για ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου είναι όλων των ειδών οι μπριζόλες, το ψαρονέφρι και οι πανσέτες. Μπορούμε να συμβουλευτούμε τον χασάπη μας για το ιδανικό πάχος κάθε κομματιού, ανάλογα με το πώς σκοπεύουμε να το ψήσουμε. Ο γενικός κανόνας, πάντως, είναι γύρω στο 1,5 – 2 εκ. και πιο συγκεκριμένα:

  • Μπριζόλες λαιμού: Τις ζητάμε κομμένες σε πάχος 1 – 1,5 εκ. (το βάρος τους θα είναι γύρω στα 180 γρ.).
  • Σπαλομπριζόλες: Με πάχος 1,5 – 2 εκ. και βάρος 250 γρ.
  • Μπριζόλες κοντρα: Με πάχος 1 εκ. και βάρος 150 γρ.
  • Ψαρονέφρι: Ολόκληρο (περίπου 350 γρ.) ή ανοιγμένο κατά μήκος στη μέση.
  • Πανσέτες: Τις ζητάμε κομμένες σε πάχος 2 εκ. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό τα κομμάτια να μην έχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους στο πάχος, ώστε να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή