Πορτοκαλόπιτα με πολτό ολόκληρων πορτοκαλιών

Πορτοκαλόπιτα με πολτό ολόκληρων πορτοκαλιών

Σε αυτή την πορτοκαλόπιτα, εκτός από τον χυμό, χρησιμοποιούμε και τρία ολόκληρα πορτοκάλια, τα οποία πολτοποιούμε μέσα στη ζύμη

20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 25 x 30 εκ.

  • 3 μέτρια πορτοκάλια, ολόκληρα, πλυμένα
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 1 λοβός βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια από το εσωτερικό)
  •  χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο και κρύο
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή