Οι ωραίες μπουκιές των Αθηνών: από το Τρομερό Παιδί στο Pharaoh

Οι ωραίες μπουκιές των Αθηνών: από το Τρομερό Παιδί στο Pharaoh

Ο Άγγελος Ρέντουλας κάνει μερικές νόστιμες στάσεις στην Αθήνα και αναπολεί γεύσεις που του έμειναν στο μυαλό.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φτωχοί λαχανοντολμάδες του Pharaoh

Φτωχούς τούς λέει ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, καθότι δεν έχουν κρέας, είναι οι κλασικοί λαδεροί λαχανοντολμάδες, οι ορφανοί, όπως τους λένε άλλοι, μόνο με ρύζι και μυρωδικά χόρτα. Μελωμένοι, ωραία μυρωδάτοι, συνοδεύονται με μια ιδιότυπη κρεμώδη σάλτσα, την οποία ο σεφ φτιάχνει αλέθοντας τα ολόκληρα λαχανόφυλλα που βάζει πάνω κάτω στην κατσαρόλα, για να προστατεύσει τους ντολμάδες στο βράσιμο, με ελαιόλαδο και λεμόνι. Η κρέμα είναι αρκετά πλούσια και λιπαρή (παρατήρηση του «Δειπνοσοφιστή» Χρίστου Ζουράρι, παρέα με τον οποίο τους δοκιμάσαμε) και θα την ήθελα μια ιδέα πιο όξινη, αλλά, πέρα από τις μικροπαρατηρήσεις, είναι μια νοστιμότατη σάλτσα, έξοχη ιδέα που δείχνει και ένα σοφό προχώρημα σε ένα κλασικό φαγητό μας.

Σολωμού 54, Εξάρχεια, Τ/210-38.08.412.

Τα αρνίσια φιλετάκια του Τούρκου

Μαριναρισμένα σε χειροποίητο γιαούρτι (!), ψημένα στα κάρβουνα στην εντέλεια, συνοδευμένα με λευκό καπνιστό μελιτζανοπουρέ. Μάμα μία. Το ίδιο αναφωνήσαμε και για σχεδόν όλα τα φαγητά του ταπεινού τουρκικού εστιατορίου της Νέας Σμύρνης. Γι’ αυτό το απίθανο μαγαζί, πρώτη έγραψε στο gastronomos.gr η καλή συνάδελφος Μαρίνα Πετρίδου.

Doner.Tzh, Αιγαίου και Βιζυηνού 2, Νέα Σμύρνη, Τ/210-93.10.411.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή