Πώς διατηρούμε τα θαλασσινά; Χρήσιμες συμβουλές

Πώς διατηρούμε τα θαλασσινά; Χρήσιμες συμβουλές

Αν εξασφαλίσουμε πως έχουμε επιλέξει τα φρεσκότερα θαλασσινά από τα ιχθυοπωλεία που εμπιστευόμαστε, πώς τα διατηρούμε;

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Σαρακοστής, λόγω της αυξημένης ζήτησης βγαίνουν στην αγορά και τα καλά, και τα σκάρτα θαλασσινά, γι’ αυτό θέλει προσοχή. Αν εξασφαλίσουμε πως έχουμε επιλέξει τα φρεσκότερα από τα ιχθυοπωλεία που εμπιστευόμαστε όλο τον χρόνο, πώς τα διατηρούμε;

Όστρακα

Βασική αρχή είναι να τα προμηθευτούμε από μαγαζί που έχει όστρακα όλο τον χρόνο και όχι μόνο εποχικά. Τα όστρακα που αγοράζουμε ζωντανά, γυαλιστερές, στρείδια κ.λπ., όταν τα βάζουμε στην κατάψυξη, πεθαίνουν. Τα μύδια δεν προτείνεται να τα καταψύξουμε φρέσκα, γιατί μετά από μερικές μέρες θα ανοίξουν. Αποφεύγουμε λοιπόν την κατάψυξη των φρέσκων μυδιών για λόγους ασφαλείας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να διατηρήσουμε όλα τα όστρακα στο οικιακό ψυγείο, στο θερμότερο μέρος της συντήρησης, στους 6-7 βαθμούς, μέσα σε φελιζόλ, δεμένα με βρεγμένη πετσέτα. Εκεί μένουν μέχρι και τέσσερις μέρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή