Το καμπαρέ του σήμερα ρίχνει άγκυρα στο Piree

Το καμπαρέ του σήμερα ρίχνει άγκυρα στο Piree

Ατμόσφαιρα και μουσική καμπαρέ, Πειραιώτες γλετζέδες, έτοιμοι να σηκωθούν από τα τραπέζια, το Piree είναι πάντα μια εμπειρία εξόδου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι καιρό που οι φίλες μου με είχαν τρελάνει να πάμε και φέτος στο Piree. Βλέπεις, είχαμε πάει και πέρυσι και περάσαμε ωραία. Φέτος, μαθαίνω ότι έχει αλλάξει το μενού, αλλά η παράσταση του καμπαρέ παραμένει σχεδόν ίδια, με την ταλαντούχα Ματθαία Σπιταδάκη να οδηγεί το τραγούδι και τον χορό. Και πάλι η παράσταση είναι κάθε Παρασκευή: «From Cabaret to Piree – Port of Souls». Μια ιστορία με πάθη, σάτιρα, τραγούδι και πολύ χορό. Κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, που όλοι το ‘χουμε ανάγκη. Ένα ταξίδι στο χωροχρόνο, στην εποχή των καμπαρέ, τότε που εκεί στα παλιά λαμαρινάδικα, στη γειτονιά του Άγιου Διονυσίου, γεννιούνταν έρωτες και αναμειγνύονταν άνθρωποι και κουλτούρες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Μέσα στην άκρως θεατρική ατμόσφαιρα του πολυχώρου Piree ο κόσμος συρρέει από τις 10 παρά και αφού καθίσει στο τραπέζι του παραγγέλνει και περιμένει να γίνει μάρτυρας μια ερωτικής ιστορίας, που θα τον παρασύρει και θα τον σαγηνεύσει. Άλλωστε σε αυτό είναι πολύ καλή η Ματθαία, αλλά και όλοι οι περφόρμερ που τη συνοδεύουν: ο συνοδός της Γιώργος Τσουρουνάκης, η πατρόνα του καμπαρέ Γιούλη Παπαδάκη, η Νικολέτα Μηλιώνη στο ακορντεόν και οι χορευτές Ανδρέας Ζουάνος και Μαριλένα Κάτσικα.

Μια ωραία παρέα από νέα παιδιά, που αγαπούν την τέχνη, το χορό και το τραγούδι. Πολύ συχνά βέβαια όλο και κάποιοι guests φίλοι περνούν από το μαγαζί, οι οποίοι βρίσκουν τρόπο να… τρυπώσουν στην ιστορία. Άλλωστε το όλο κόνσεπτ, όπως μου λέει η Μαρία Κοκολάκη, που επιμελείται την παράσταση βασίζεται στη διάδραση με τον κόσμο. Οι περφόρμερ δεν χορεύουν μόνο μεταξύ τους. Αν δουν ότι συμμετέχεις και “το έχεις” σε παίρνουν μαζί τους και η συνέχεια είναι απρόβλεπτη. Είναι πάντα μια άλλη ατμόσφαιρα στο μαγαζί, ποτέ η ίδια, ανάλογα με τη διάθεση του κόσμου και με το πόσο και πόσοι θα συμμετέχουν. Ωστόσο, επειδή εγώ δεν ανήκω στους θαρραλέους, που χορεύουν με το παραμικρό, δεν με ενόχλησε κανείς και το εκτίμησα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή