16 ουζερί και ταβέρνες για την Καθαρά Δευτέρα

16 ουζερί και ταβέρνες για την Καθαρά Δευτέρα

Τηγανητά καλαμαράκια ή γαριδομακαρονάδα; Όστρακα, χταπόδι στα κάρβουνα ή σουπιές ξιδάτες; Με τέτοια φαγητά (και λίγο ουζάκι) μπορούμε να νηστεύουμε κάθε μέρα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηγανητά καλαμαράκια, μελωμένα χταπόδια, γαριδομακαρονάδες, καβούρια στα κάρβουνα, μυδοπίλαφα, αχνιστά σαλάχια και φρέσκα όστρακα − με τέτοια φαγητά μπορούμε να νηστεύουμε κάθε μέρα. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βγαίνουμε στην Αθήνα και απολαμβάνουμε μαζί με την παρέα θαλασσινές λιχουδιές στα αγαπημένα μας ουζερί και ψαροταβέρνες.

Στο Αθηναϊκόν για αύρα παλιάς Αθήνας

Με το που μπεις στο Αθηναϊκον σε παίρνει αύρα παλιάς Αθήνας. Η ατμόσφαιρα (και εκείνη η τέλεια, σπιτική λακέρδα δικής τους παραγωγής) σου ανοίγουν την όρεξη για κουβέντες και μεζέδες. Καλλιτεχνικό στέκι με ιστορία από το 1932, βρίσκεται δύο βήματα από την πλατεία της Ομόνοιας. Τι τρώμε εκει; Ωραία ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, σαλάχι (αχνιστό ή τηγανητό) και -οπωσδήποτε- την old school σπεσιαλιτέ τους: κροκέτες, η καθεμιά τους με μια γαρίδα και μια καραβίδα σε εναγκαλισμό, συνοδεία «σως πικάντ». Φημίζονται και για την ψαρόσουπά τους με κομμάτια σφυρίδας και ζωμό θαλασσινών). Το σέρβις είναι παλιάς κοπής, ευγενικό και αποτελεσματικό. Γ.Π.

Θεμιστοκλέους 2, Ομόνοια, Τ/210-38.38.485

Η Ψαροκαστέλλα είναι οικογενειακή υπόθεση

Μια οικογένεια τρέχει μόνη της το μικρό ψαρομάγαζο που κρύβεται στις ανηφόρες της Καστέλλας. Γύρω του υπάρχουν μόνο κατοικίες. Σαν να βρέθηκες ξαφνικά σε χωριό. Ζήτημα είναι αν θα περάσει αυτοκίνητο όσο κάθεσαι στα τραπεζάκια έξω. Η (Χιώτισσα) Μαρία μαγειρεύει, ο σύζυγός της Κώστας αναζητά κάθε μέρα την καλή πρώτη ύλη ενώ τα δυο τους παιδιά, ο Νέστορας και ο Κωνσταντίνος, σερβίρουν και φροντίζουν για τα υπόλοιπα. Σ’ αυτό το κρυμμένο διαμαντάκι, όσοι αγαπούν τα θαλασσινά θα χορτάσουμε με φρέσκα, σωστά ψημένα ψάρια, μελωμένο χταπόδι που μαγειρεύεται με ημίγλυκο κρασί, ζακετάκια (ξαδέλφια της γλώσσας) και πολύ νόστιμες γαρίδες που σερβίρονται σε μια αραιή, ελαφρώς ξινή σάλτσα με αρώματα μοσχοσίταρου. Ετοιμαστείτε για βούτες. Γ.Π.

Σκρα 19, Πειραιάς, Τ/210-42.22.237

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή