Φασόλια μπαρμπούνια με καυκαλήθρες και μυρωδικά

Φασόλια μπαρμπούνια με καυκαλήθρες και μυρωδικά

Δεν φαντάζεστε πόσο ταιριάζουν τα όσπρια με τα μυρωδικά και τις αρωματικές καυκαλήθρες, κι αυτό γιατί δεν “βαριέσαι” τρώγοντας μόνο φασόλια ή μόνο χόρτα. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Γιάρμενα, όπως ήταν η παλιά ονομασία της Φολόης, ήταν ξακουστά για τις φακές τους, όπως και για τα πεντανόστιμα φασόλια. Μάλιστα η λέξη «γιάρμενα», που χρησιμοποιείται ακόμα σε κάποιες ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, σημαίνει φακές. Πλέον δεν υπάρχουν πολλοί καλλιεργητές οσπρίων, όμως τα χώματα της περιοχής βγάζουν εξαιρετικά εύγευστα και βραστερά όσπρια.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή