Γιαννιώτικος μπακλαβάς

Είναι ένας μπακλαβάς πλούσιος σε γεύση, σιροπιαστός όσο πρέπει κι έξτρα τραγανός, καθώς συνδυάζει φύλλο κρούστας με φύλλο κανταΐφι

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Γιάννενα φημίζονται για τον μπακλαβά τους, ο οποίος περιέχει καρύδι. Φτιάχνουν διάφορες εκδοχές και με διαφορετικά είδη βουτύρου. Στις πιο «βαριές» εκδοχές χρησιμοποιούν αιγοπρόβειο βούτυρο από βάζο, ενώ άλλοι προτιμούν το αγελαδινό, που δεν έχει τόσο ρουστίκ άρωμα. Τα ζαχαροπλαστεία, όμως, πουλάνε και ένα είδος μπακλαβά που το ονομάζουν «γιαννιώτικο». Αυτό έχει μια «τσαχπινιά»: εκτός από φύλλο κρούστας, περιέχει και φύλλο κανταΐφι, που του δίνει μια έξτρα τραγανή νότα. Έτσι τον φτιάχνουμε και εδώ!

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 38 x 25 εκ.

  •  200 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο, από βάζο
  •  300 γρ. βούτυρο αγελάδας
  •  300 γρ. καρυδόψιχα
  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  •  20 φύλλα κρούστας (κατά προτίμηση νωπά και όχι κατεψυγμένα – τα βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και όχι στην κατάψυξη)

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή