H καψαλισμένη παέγια της Καταλονίας

H καψαλισμένη παέγια της Καταλονίας

Μιας και διανύουμε περίοδο Σαρακοστής, ο σεφ επέλεξε τη νηστίσιμη εκδοχή της συνταγής, δηλαδή με μύδια και γαρίδες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξίζει να αναζητήσουμε τις ειδικές ποικιλίες ρυζιού για παέγια, όπως την bomba (ή ρύζι της Βαλένθια) και κυρίως τη senia. Είναι κοντόκοκκες ποικιλίες, με άφθονο άμυλο και τρομερά μεγάλη απορροφητικότητα. Η παέγια πρέπει να γίνει μελωμένη, αλλά οι κόκκοι όχι al dente, πρέπει να είναι καλά μαγειρεμένοι. Εναλλακτικά, επιλέγουμε την ποικιλία carnaroli, που προορίζεται για ριζότο και θεωρείται καλό υποκατάστατο των ισπανικών ποικιλιών. Σημαντικό: η αναλογία ρυζιού-ζωμού να είναι 1:4 και να μην παραφορτώσουμε την παέγια με πολλά υλικά.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  175 γρ. ρύζι για παέγια (ή carnaroli)
  •  8-10 μεγάλα μύδια, με το κέλυφος, κλειστά και καθαρισμένα καλά
  •  8 μεγάλες γαρίδες + καραβίδες, καθαρισμένες (αν θέλουμε, αφήνουμε τα κεφάλια και τις ουρές)
  •  2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  6 ντοματίνια
  •  1/2 σκελίδα σκόρδου
  •  4-5 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή