Νηστίσιμο ραβανί σαν κέικ, με πετιμέζι και σταφίδες

Νηστίσιμο ραβανί σαν κέικ, με πετιμέζι και σταφίδες

Είναι σαν να τρως μουστοκούλουρα σε μορφή αφράτου κέικ. Νηστίσιμο αυτό το ραβανί με πετιμέζι και σταφίδες που το ετοιμάζουν στα Γιάλτρα της Βόρειας Εύβοιας τη Σαρακοστή

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασικό σιροπιαστό ραβανί αυτή η εκδοχή. Γίνεται πολύ αφράτο, ιδιαίτερα αρωματικό και με απολαυστική, ελαφρά καπνιστή νοστιμιά από το πετιμέζι.

Υλικά

Μερίδες: Για ένα ταψί 30 εκ.

  •  1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο ακόμη, για το ταψί
  •  11⁄2 φλιτζ. τσαγιού πετιμέζι
  •  1 φλιτζ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  •  11⁄2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  •  1 κοφτό κουτ. σούπας κανέλα
  •  1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  •  2 κουτ. σούπας τσίπουρο, κατά προτίμηση με γλυκάνισο
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ξανθές σταφίδες
  •  500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή