Οι σούπες της νηστείας: 19 συνταγές για τη Σαρακοστή και όχι μόνο
Αρωματικές, γευστικές, ελαφριές, ανοιξιάτικες σούπες με λαχανικά, όσπρια και θαλασσινά που είναι τώρα στα καλύτερά τους.

Από τις περιόδους νηστείας ολόκληρου του έτους, η πιο αυστηρή είναι η Μεγάλη Σαρακοστή, η νηστεία δηλαδή που ξεκινά από την Καθαρή Δευτέρα, με τη λήξη του Τριωδίου, και διαρκεί έως την ημέρα του Πάσχα. Είναι η περίοδος που απέχουμε από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η εποχή βοηθάει.
Τον Μάρτιο, που πάντα περιλαμβάνει τη Σαρακοστή -το λέει και η παροιμία άλλωστε-, αφθονούν τα ψωμωμένα θαλασσινά και ένα πλήθος από χόρτα και ανοιξιάτικα λαχανικά που μαζί με τα όσπρια που ούτως ή άλλως δεν λείπουν από κανένα σπίτι αποτελούν βασικό υλικό για νόστιμες νηστίσιμες σούπες ειδικά αυτές τις μέρες που έχει ακόμη κρύο.
[nx_login_form]x