- 15′ προετοιμασία
- 1 ώρα ψήσιμο
- 12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 15′
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταψί 40 εκ.
Για τον χαλβά
- 1 κιλό αλεύρι σταρένιο, κίτρινο
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. (1 ποτήρι) ζάχαρη
- 150 ml (1/2 ποτήρι) κονιάκ
- 900 ml (3 ποτήρια) ηλιέλαιο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 350 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 300 ml (1 ποτήρι) κόκκινο, ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
- μπόλικα καρφάκια γαρίφαλο
Για το σιρόπι
- 1.200 γρ. (4 ποτήρια) ζάχαρη
- 900 ml (3 ποτήρια) νερό
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο