Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί της ταβέρνας Τσομπανάκος
Έχουν τη φασαρία τους, αλλά γίνονται πρώτος μεζές για τσίπουρο και ένα από τα πιο νόστιμα σαρακοστιανά. Αυτά τα ντολμαδάκια γιαλαντζί τα απολαμβάνουμε στον Τσομπανάκο στην Καισαριανή.

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
- 1 ώρα και 30′ προετοιμασία
- 50′ μαγείρεμα
- 4 ώρες και 30′ αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 50′
Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 80 ντολμαδάκια
- 500 γρ. αμπελόφυλλα από βάζο, στραγγισμένα
- 2 νεροπότηρα ρύζι κίτρινο, τύπου Μπόνετ
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 4-5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένα
- 4-5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένα
- 3 κοφτές κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 250 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 4-5 λεμόνια
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
[nx_login_form]x