Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό

Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό

Το εμβληματικό τυρί της Βόρειας Ελλάδας, αυτό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς, το κασέρι, τρυπώνει στο κλασικό πεϊνιρλί για μοναδικές απολαύσεις. Πολλές ακόμα σαλονικιώτικες συνταγές, στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Μαρτίου με την Καθημερινή.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: 6

Για τη ζύμη

  •  1 φακελάκι (7-9 γρ.) ξηρή μαγιά
  •  περίπου 350 ml χλιαρό νερό
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  500 γρ. αλεύρι σκληρό
  •  100 γρ. καλαμποκάλευρο ψιλό
  •  15 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

  •  400 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  •  λίγη ξερή ρίγανη, για το πασπάλισμα
  •  3 φέτες παστουρμά, κομμένες στη μέση
  •  100 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε 6 κομμάτια
  •  6 κρόκοι αυγών (προαιρετικά)
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή