Ο λόγος που επιλέγουμε αυτά τα 9 ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Ο λόγος που επιλέγουμε αυτά τα 9 ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Εννέα μαγαζιά-χρονοκάψουλες που κλείνουν στις προθήκες τους τις πιο γλυκές αναμνήσεις της Αθήνας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία, όπου οι συνταγές περνάνε από γενιά και γενιά –άλλοτε παραμένουν ίδιες κι επανεκτελούνται ιεροτελεστικά κι άλλοτε εξελίσσονται με σεβασμό στην οικογενειακή παράδοση– επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Για να πάρουμε ένα κουτί με τα κλασικά/νοσταλγικά γλυκά που αγαπάμε, λιχουδιές που μας μεγάλωσαν, κι άλλες που ανακαλύψαμε στην πορεία: καριόκες, ταρτάκια, μπαμπαδάκια, εκλεράκια, μαρόν γκλασέ τυλιγμένα σε ασημόχαρτο, σοκολατάκια με βύσσινο… Είναι η γλυκιά ιστορία της πόλης.

Βάρσος: Ο ορισμός του διαχρονικού

Κοτσονάτος κύριος 130 ετών και βάλε ο Βάρσος της Κηφισιάς. Στο πιο σικ ζαχαροπλαστείο της πόλης ο αέρας μυρίζει βούτυρο και το παλιό κρεμαστό ρολόι δείχνει πως όσα χρόνια και αν περάσουν το καλό γλυκό και το πραγματικό στυλ δεν ξεφτίζουν ποτέ. Σαν μικρά παιδιά χαζεύουμε κάθε φορά με τα βουνά από μαρέγκες, τα ταψιά με τα ζεστά κρουασάν, τους σερβιτόρους που φορώντας τις στολές τους πηγαινοφέρνουν δίσκους με παγωτά και πάστες. Από το ταβάνι με τα γύψινα μέχρι το ροζ μωσαϊκό, όπου και να κοιτάξεις θα δεις κομμάτια μιας περασμένης ζωής της πόλης. Τα γλυκά συναγωνίζονται την ατμόσφαιρα. Εκεί θα βρεις υπέροχη κρέμα που έρχεται απλωμένη στο πιάτο με κανέλα, ρυζόγαλο, κορυφαίο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι, απίθανη τυρόπιτα ταψιού και ένα σωρό ακόμα λόγους για να ανέβεις στην Κηφισιά. Γ.Π.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή