Λαζάνια με σπανάκι, πράσα και τυριά

Λαζάνια με σπανάκι, πράσα και τυριά

Τα λαζάνια αυτά τα έφτιαξε η κυρία Μαρία, προσκυνήτρια στο Σινά, για να ευχαριστήσει τους πατέρες για τη φιλοξενία τους.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χόρτινη γέμιση είναι πλούσια, γλυκιά και μυρωδάτη. Γι’ αυτό ευθύνεται η κρέμα γάλακτος, η μεγάλη ποσότητα από φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσα, όπως επίσης και η προσθήκη του καπνιστού τυριού.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 πακέτο λαζάνια (500 γρ.)
  •  200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη γέμιση

  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  1.500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  •  1 κιλό πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  •  200 γρ. καπνιστό τυρί, τριμμένο
  •  250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  •  500 γρ. χυμός ντομάτας (πασάτα)
  •  400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή