5 συνταγές με τσαλαφούτι, το κρεμώδες, ελληνικό, τυρί που έγινε ΠΟΠ

5 συνταγές με τσαλαφούτι, το κρεμώδες, ελληνικό, τυρί που έγινε ΠΟΠ

Το παραδοσιακό, κρεμώδες, τυρί που παρασκευάζεται κυρίως στα Τζουμέρκα, τα Άγραφα και την Ευρυτανία καταχωρήθηκε στον κατάλογο των προϊόντων ΠΟΠ.

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον κατάλογο των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) καταχωρήθηκε το «Τσαλαφούτι», όπως αναφέρει απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που καταχωρήθηκε στη Διαύγεια. Το παραδοσιακό, αλειφόμενο λευκό τυρί, με τη βελούδινη υφή και την κρεμώδη αίσθηση έχει υψηλό ποσοστό υγρασίας (περίπου 75%). Η γεύση του θυμίζει έναν συνδυασμό από γιαούρτι, κρέμα και βούτυρο μαζί.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή