Χοιρινό με πράσα και αποξηραμένα δαμάσκηνα

Χοιρινό με πράσα και αποξηραμένα δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα χρησιμοποιούνται πολύ στη μαγειρική κυρίως αποξηραμένα, για να δώσουν γλυκόξινες νότες στο φαγητό, όπως στη συνταγή εδώ

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοκκύμελα είναι τα δαμάσκηνα, που στην ποντιακή διάλεκτο αναφέρονται ακόμη με την αρχαία ονομασία τους, «κοκκυμήλα».

Το δέντρο έφτασε στον Πόντο από τη Συρία και ευδοκίμησε. Τα δαμάσκηνα χρησιμοποιούνται πολύ στη μαγειρική, αλλά και για κοντιμέντα (κυρίως παστίλια από τον αποξηραμένο χυμό τους). Την τιμούν ιδιαίτερα τη δαμασκηνιά οι Πόντιοι: με το ξύλο της κατασκευάζουν την ποντιακή λύρα.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή