Μπομπότα, το νηστίσιμο γλυκό μιας άλλης εποχής

Μπομπότα, το νηστίσιμο γλυκό μιας άλλης εποχής

Η μπομπότα δεν έχει ούτε αυγά ούτε βούτυρο, είναι ένα γνήσιο γλυκό της cucina povera και θυμίζει κάτι μεταξύ χαλβά και ιταλικής πολέντας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πέγκυ Στεργίου από τη Σύρο μάς ετοιμάζει ρετρό γλυκά από ένα παλιό τεφτέρι του 1924. Εδώ μας δίνει τη συνταγή για γλυκιά μπομπότα.

«Ετσι έλεγαν παλιά τα φτωχικά γλυκά και φαγητά. Ο,τι περισσεύματα υπήρχαν, είτε ήταν λίγο τυρί είτε σταφίδες ή ό,τι άλλο, το ανακάτευαν με καλαμποκάλευρο. Η συνταγή για τη γλυκιά μπομπότα ήταν μιας Ικαριώτισσας υπηρέτριας που είχαμε. Αυτό το τρώγαμε στις νηστείες. Ηταν το αγαπημένο γλυκό του μπαμπά μου, όταν θέλαμε κάτι εύκολο και γρήγορο, αλλά είχε τόση όρεξη και κέφι για να φτιάχνει γλυκά, που δεν τον προλαβαίναμε. Ετοίμαζε από μαρόν γκλασέ και τούρτες μέχρι κυδωνόπαστα και μουσταλευριές στον φούρνο».

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή