Μαντλέν διπλής σοκολάτας

Ένα υπέροχο κέρασμα είναι οι μαντλέν, σαν μικρά κεκάκια, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Κομμάτια: 20-25

Για τις μαντλέν

  •  100 γρ. αυγά (περίπου 2 μεσαία αυγά)
  •  100 γρ. ζάχαρη
  •  40 γρ. φρέσκο γάλα
  •  110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  15 γρ. κακάο
  •  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  140 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  •  50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Για τις φόρμες

  •  60 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γκανάς πικρής σοκολάτας (προαιρετική)

  •  150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  125 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  •  1 κουτ. γλυκού γλυκόζη

Για την επικάλυψη (ως εναλλακτική της γκανάς)

  •  150 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή