Πώς μετατρέπουμε τα γραμμάρια σε κούπες ή κουταλιές και το αντίστροφο

Πώς μετατρέπουμε τα γραμμάρια σε κούπες ή κουταλιές και το αντίστροφο

Ένας χρήσιμος μπούσουλας με τις σωστές αντιστοιχίες ανάμεσα σε φλιτζάνια, κούπες, κουταλιές και γραμμάρια, ώστε να μην υπάρχουν απορίες στην κουζίνα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειδή όλοι μπερδευόμαστε με τις αντιστοιχίες, παραθέτουμε τις γενικές αντιστοιχίες που ισχύουν για να μετατρέψετε τα γραμμάρια σε κούπες ή κουταλιές και το αντίστροφο, τουλάχιστον όσον αφορά στα βασικότερα υλικά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι κούπες, τα φλιτζάνια και οι κουταλιές μετράνε τον όγκο ενός υλικού (δηλαδή λίτρα και ml), ενώ οι ζυγαριές μετρούν το βάρος (κιλά και γραμμάρια). Αυτό σημαίνει ότι η ίδια κούπα, ανάλογα με το υλικό που περιέχει, θα έχει και άλλο βάρος, αφού ο όγκος κάθε υλικού διαφέρει. Για παράδειγμα, μία κούπα που θα γεμίσει με υγρό θα έχει διαφορετικό βάρος από την ίδια κούπα όταν τη γεμίσουμε με αλεύρι. Αποκλίσεις στο βάρος μπορεί να έχουμε ανάλογα και με τον τρόπο που είναι κομμένο ένα υλικό: άλλο βάρος θα έχει η κούπα αν τη γεμίσουμε με τριμμένα αμύγδαλα και άλλο αν τα αμύγδαλα είναι ολόκληρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή