Δεν υπάρχει πιο δημοφιλής γέμιση στην μπουγάτσα από την κρέμα. Έχει μια παιδική τρυφεράδα αυτή η γεύση κι όσο κλισέ και αν ακούγεται, είναι εγγεγραμμένη στις αναμνήσεις μας. Εμείς απευθυνθήκαμε στον γνωστό μπουγατσοποιό της Θεσσαλονίκης Φίλιππο Μπαντή, ο οποίος μας έδωσε τη συνταγή για να την πετύχουμε όπως ακριβώς τη φτιάχνουν οι παλιοί μάστορες.
Μας έδειξε επίσης πώς θα φτιάξουμε στο σπίτι το υπέροχο φύλλο της μπουγάτσας, που βγαίνει κριτσανιστό. Όλες οι οδηγίες για το φύλλο αέρος για μπουγάτσα του Φίλιππου Μπαντή, εδώ.
Υλικά
Μερίδες: 8
Για τη ζύμη
- 1 δόση ζύμη για φύλλο αέρος
Για την κρέμα
- 750 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 225 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 135 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 3 γρ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο
- 3 κρόκοι από μεσαίου μεγέθους αυγά (προαιρετικά)
- ελάχιστο αλάτι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο