Πατάτες τηγανητές με σάλτσα κιμά και ξερή μυζήθρα

Πατάτες τηγανητές με σάλτσα κιμά και ξερή μυζήθρα

Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το πιάτο κάθε φορά που μας έχει περισσέψει κιμάς, αλλά για όποιον θέλει να δοκιμάσει το φαγητό όπως το φτιάχνουν στον «Λελούδα», πήραμε και τη συνταγή για τη σάλτσα.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λένε και πιάτο του φτωχού. Η συνταγή είναι από τη γιαγιά της πρώην μαγείρισσας του «Λελούδα», της Άννας Βούρου. Η γιαγιά της, η Άννα Καραγιάννη, ήταν προσφυγοπούλα από τον Γέροντα της Μικράς Ασίας. Τον ίδιο κιμά που κάνουν για τις πατάτες τον σερβίρουν και με τα μακαρόνια. Εμείς μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το πιάτο κάθε φορά που μας έχει περισσέψει κιμάς από μακαρόνια, αλλά για όποιον θέλει να δοκιμάσει το φαγητό ακριβώς όπως το φτιάχνουν στον «Λελούδα», πήραμε και τη συνταγή για τη σάλτσα.

Υλικά

Μερίδες: 1

  •  2 πατάτες μεγάλες, κομμένες για τηγανητές
  •  4 κουτ. σούπας σάλτσα κιμά
  •  ξερή μυζήθρα, τριμμένη
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα κιμά

  •  1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά, με λίγο λίπος
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 ντομάτα, περασμένη στον πολυκόφτη
  •  2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  6-7 ολόκληρα γαρίφαλα
  •  1 ξυλάκι κανέλας
  •  60 ml ξηρό κρασί της αρεσκείας μας
  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή