Μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο

Μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο

Αυτά τα μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο είναι το τέλειο κέρασμα για δίαιτα, γιατί έχουν μικρό μέγεθος, που ορίζει πόσο ακριβώς θα φάμε, και γίνονται με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και, μόλις αναμειχθούν καλά, σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφιν και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν.
  4. Τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται φρέσκα για 2 ημέρες.

Μυστικά

  • Θα χρειαστούμε μια ενιαία φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις. Κυκλοφορούν μεταλλικές, αλλά και σιλικόνης. Οι πρώτες θα πρέπει να επενδυθούν με καραμελόχαρτα για ψήσιμο, που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, ενώ οι φόρμες σιλικόνης δεν χρειάζονται τίποτε (ρίχνουμε απευθείας μέσα το μείγμα). υπάρχουν επίσης ατομικές φορμίτσες από σιλικόνη – ή από χαρτί ή αλουμίνιο (μιας χρήσης). Θα χρειαστούμε αυτές που προορίζονται για μίνι μάφιν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή