Στην καντίνα Foofoo στα Γιάννενα τα μπέργκερ είναι sold out

Στην καντίνα Foofoo στα Γιάννενα τα μπέργκερ είναι sold out

Η Άννα και ο Δημήτρης ξεπουλάνε smashed μπέργκερ και γκουρμέ σούπες σε ένα αμερικάνικο airstream στο Δημοτικό πάρκινγκ Ιωαννίνων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φτάνω στις εννιά το βράδυ στην καντίνα Foofoo, στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γιάννενα. Έχει αρκετό κόσμο απέξω, άλλοι τρώνε και άλλοι περιμένουν να εξυπηρετηθούν. Ήρθα μετά από προτροπή φίλων – «πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, τα φτιάχνουν όλα οι ίδιοι», με ενημέρωσαν. Η Άννα Παπαδοπούλου και ο Δημήτρης Τσιάνος, μετά τις σπουδές τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, επέστρεψαν στα Γιάννενα και άνοιξαν μια καντίνα ιδιαίτερη τόσο σε στιλ όσο και σε γεύσεις. Παρήγγειλαν ένα airstream (αμερικανικό βαν με χαρακτηριστικό σχήμα και μεταλλικό περίβλημα) και το τοποθέτησαν στο δημοτικό πάρκινγκ. Ξεκίνησαν να φτιάχνουν δύο πιάτα όλα κι όλα: smashed μπέργκερ και χορτοφαγικές σούπες. Η ιδέα τους αγκαλιάστηκε τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες, που σχεδόν κάθε βράδυ κάνουν sold out.

Ο Δημήτρης στα φοιτητικά του χρόνια μαγείρευε για τους φίλους του και πειραματιζόταν με τις γεύσεις. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2004 αποφάσισε να αφήσει πίσω του τις σπουδές στο βιομηχανικό σχέδιο και να φοιτήσει σε σχολή μαγειρικής στην Αθήνα. Το σχέδιο δράσης για το πώς θα το εξελίξει επαγγελματικά είχε αρχίσει να δουλεύει. «Βασικό μου ερέθισμα ήταν πάντα το φαγητό του δρόμου», λέει ο Δημήτρης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή