Χαλβάς σιμιγδαλένιος δίχρωμος, με σοκολάτα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος δίχρωμος, με σοκολάτα

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης εμπνέεται από την ελληνική ταβέρνα και δημιουργεί έναν χαλβά, που όμοιό του δεν έχετε δοκιμάσει. Φτιάξτε τον και απολαύστε τον με ελληνικό καφέ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για τον δίχρωμο σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα ξεκινάμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε 700 ml νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
  2. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και διατηρούμε το σιρόπι καυτό.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αρκετά, αλλά χωρίς να το αφήσουμε να κάψει.
  4. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μεμιάς και ανακατεύουμε ασταμάτητα για 4-5 λεπτά με ξύλινη κουτάλα ή μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα ξανθό σκούρο χρώμα και να σκορπίσει ωραίο, «καβουρδιστό» άρωμα.
  5. Το πόσο θα το καβουρδίσουμε εξαρτάται από τα γούστα μας: αν θέλουμε, το αφήνουμε για περισσότερα λεπτά (με προσοχή για να μην καεί και πικρίσει) ή, αντίθετα, το καβουρδίζουμε ελάχιστα, πριν πάρει χρώμα.
  6. Φέρνουμε κοντά μας το κατσαρολάκι με το καυτό σιρόπι και με μια κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στο σιμιγδάλι, σε δόσεις πολύ προσεκτικά, γιατί αρχικά το μείγμα κοχλάζει έντονα και βγάζει καυτό ατμό.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή