Μάς ενθουσίασε τόσο πολύ αυτή η συννεφένια, αφράτη και μαζί μεστή κρέμα με την ευωδιά του πορτοκαλιού, ώστε η Γωγώ Δελογιάννη λέει πως είναι στο τσακ να την εντάξει στο μενού του μαγαζιού της, το Στοά Κεραμεικός. Τη συνταγή την εμπνεύστηκε από παλιό βιβλίο της Χρύσας Παραδείση.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 6 κρόκοι αυγών χυμός και ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 6 λεπτές φέτες έτοιμο κέικ πορτοκάλι ή άλλο απλό κέικ ή παντεσπάνι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2-3 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο