Αφράτη κρέμα πορτοκαλιού στο ποτήρι, σαν τράιφλ

Αφράτη κρέμα πορτοκαλιού στο ποτήρι, σαν τράιφλ

«Είναι φοβερό επιδόρπιο, καθαρίζει τέλεια το στόμα μετά από ένα γεύμα, σε δροσίζει, σε ετοιμάζει τέλεια να πας μετά να πιεις το ποτό σου», μάς λέει η Γωγώ Δελογιάννη.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάς ενθουσίασε τόσο πολύ αυτή η συννεφένια, αφράτη και μαζί μεστή κρέμα με την ευωδιά του πορτοκαλιού, ώστε η Γωγώ Δελογιάννη λέει πως είναι στο τσακ να την εντάξει στο μενού του μαγαζιού της, το Στοά Κεραμεικός. Τη συνταγή την εμπνεύστηκε από παλιό βιβλίο της Χρύσας Παραδείση.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  6 κρόκοι αυγών χυμός και ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  •  250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για το σερβίρισμα

  •  200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  6 λεπτές φέτες έτοιμο κέικ πορτοκάλι ή άλλο απλό κέικ ή παντεσπάνι
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •  2-3 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή