La Piazzetta ή Barolo; Δύο ιταλικά στέκια στο Παλαιό Ψυχικό

La Piazzetta ή Barolo; Δύο ιταλικά στέκια στο Παλαιό Ψυχικό

Δύο αγαπημένα ιταλικά στέκια στο Παλαιό Ψυχικό γίνονται προορισμός για τους βόρειους που τα τιμούν κάθε μέρα και δίνουν μάχη για ένα τους τραπέζι τα Σαββατοκύριακα.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί όσοι μένουμε στα βόρεια να μην είμαστε τόσο τυχεροί ως προς την ποικιλία και την ποσότητα των καλών εστιατορίων, έχουμε, όμως, τις μικρές μας αδυναμίες ανάλογα με το στυλ που προτιμάμε. Αυτές, λοιπόν, είναι οι δυο δικές μου και βρίσκονται αμφότερες στο Παλαιό Ψυχικό, ούτε ένα τέταρτο από το σπίτι μου. Διότι πέρα από αδυναμίες, ξέχασα να σας πω, ότι έχουμε και μια λόξα εμείς οι κάτοικοι των βορείων προαστίων: δεν φεύγουμε εύκολα από τα βόρεια. 

Και πώς να φύγουμε δηλαδή όταν έχουμε συνηθίσει να παρκάρουμε ακόμα και απέξω από τον προορισμό μας, να απολαμβάνουμε μια σχετική ησυχία –τουλάχιστον μακριά από πορείες και διαδηλώσεις– και να μην βρίσκουμε ποτέ απελπιστική κίνηση στους δρόμους; Κι αν είσαι κι από εκείνους που δουλεύουν και μακριά από το σπίτι τους, ένας λόγος παραπάνω να μη θέλεις να απομακρυνθείς και το βράδυ για την έξοδό σου. Κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις βέβαια, όπως σε όλους τους τομείς της ζωής. Όμως, το θέμα είναι να βρίσκουμε τρόπους να περνάμε καλά, και αυτό είναι που μετρά στο τέλος, έτσι δεν είναι; Κάθε τρεις και λίγο λοιπόν, μετά από σινεμά, μετά από θέατρο, ένα βράδυ καθημερινής που θέλω να σπάσω τη ρουτίνα ή ένα σαββατόβραδο που έχουμε γιορτή, θα με βρεις ή στο ένα ή στο άλλο. Και τα δυο ιταλικά, και τα δυο στο ίδιο τετράγωνο, να αγκαλιάζουν την ίδια γωνία από διαφορετική πλευρά. Το δίλημμα παραμένει δηλαδή κάθε φορά το ίδιο: La Piazzetta ή Barolo; Barolo ή La Piazzetta; Γιατί και τα δυο σε μια νύχτα δεν χωρούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή