Σαλιγκάρια: Πώς τα καθαρίζουμε και 6 παραδοσιακές συνταγές

Σαλιγκάρια: Πώς τα καθαρίζουμε και 6 παραδοσιακές συνταγές

Σαλιγκάρια, χοχλιοί ή κοχλίοι; Όπως και αν τα λέτε υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να τα καθαρίσετε και πολλές συνταγές για να τα απολαύσετε.

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σαλιγκάρια στην Κρήτη τα λένε κοχλιούς ή χοχλιούς και είναι γνωστό έδεσμα ήδη από τη μινωική εποχή. Αποτελούσε φθηνό φαγητό, που ήταν άμεσα διαθέσιμο, χωρίς τον κόπο του κυνηγιού.

Τα μαζεύουν την πρώτη βροχερή μέρα του φθινοπώρου και όχι καθ’ όλη τη διάρκεια της εποχής, επειδή ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που τα σαλιγκάρια ζευγαρώνουν.

Ιδανική εποχή για να τα μαζέψουμε είναι επίσης ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος. Είναι μεζές πολύ αγαπητός ειδικά την περίοδο της νηστείας.

Διαβάστε περισσότερα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή