Η (σύντομη) εποχή του μούσμουλου

Η (σύντομη) εποχή του μούσμουλου

Ζουμερά, αρωματικά και ζωηρόχρωμα, τα μούσμουλα είναι μεγάλη απόλαυση τόσο ωμά όσο και σε ωραία κοντιμέντα, ορεκτικά, γλυκά και μαγειρέματα.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το ανοιξιάτικο φρούτο με το μικρότερο ίσως διάστημα διάθεσης στην αγορά, έχει μόνο πιστούς φίλους και το ίδιο πιστούς εχθρούς. Να φταίει που η σάρκα του, αν και ζουμερή και μυρωδάτη είναι ελάχιστη, σε σχέση με τα μεγάλα κουκούτσια του; Να φταίει ότι αν το φας άγουρο είναι ξινό και στυφό; Μπορεί να φταίει και η ομολογουμένως υψηλή τιμή του.

Οι θαυμαστές του, όμως, θα αντιτάξουν τη νοστιμιά και την ευωδιά της ώριμης ζουμερής του σάρκας, ιδιαίτερα αν είναι καλοαναθρεμμένο και από φημισμένη ποικιλία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερο το ακριβοθώρητο μούσμουλο και πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στην κουζίνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή