Η Νικολέτα Μακρυωνίτου και η Νένα Δημητρίου αλώνισαν όλη τη Θεσσαλονίκη, δοκίμασαν μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα που συνοδεύουν τσίπουρα και ούζα και ζήτησαν από τους δημιουργούς τους τις συνταγές. Φτιάχνονται στο άψε-σβήσε.
Ταραμοσαλάτα του Πσαρά
Χτυπάμε στον πολυκόφτη 200 γρ. ταραμά λευκό με 1/4 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο. Προσθέτουμε 40 ml νερό και 30 ml χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε με αργή ροή 600 ml ηλιέλαιο και 200 ml ελαιόλαδο, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Πσαράς, Μητροπολίτου Γενναδίου 7, Θεσσαλονίκη, Τ/2310-232.228
Τυροκαυτερή με καλαθάκι Λήμνου από τον Πσαρά
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο ή στη σχάρα 2 καυτερές πιπεριές κέρατο, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Όπως είναι καυτές, τις βάζουμε μέσα σε μια σακούλα ή σε δοχείο με καπάκι, τις κλείνουμε για να ιδρώσουν και τις αφήνουμε να χλιαρύνουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ξεσποριάζουμε. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο μαζί με 150 γρ. καλαθάκι Λήμνου και τις περιχύνουμε με 30 ml ελαιόλαδο και 10 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι. Σερβίρουμε με μαχαιροπίρουνο για να κόψουμε την πιπεριά και να την ανακατέψουμε με το τυρί επί τόπου. Πσαράς, Μητροπολίτου Γενναδίου 7, Θεσσαλονίκη, Τ/2310-232.228
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr