Διαδικασία
- Για την ζυμαρόπιτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι (με μέτρο, ειδικά αν η φέτα που θα βάλουμε είναι αλμυρή) και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό μέχρι να προκύψει ένας πηχτός χυλός.
- Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα μέσα στο μείγμα και εν συνεχεία το αδειάζουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου που έχουμε λαδώσει ή βουτυρώσει.
- Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 εκ.πάχος.
- Σκορπίζουμε στην επιφάνεια του χυλού μικρά κομματάκια βουτύρου ή ραντίζουμε με λίγο λάδι και φουρνίζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά της πίτας και να ψηθεί καλά και από κάτω.
- Συνοδεύουμε με: Ταιριάζει μια πράσινη σαλάτα με λαδολέμονο εμπλουτισμένο με χυμό πορτοκαλιού ή μια λαχανοσαλάτα με καρότο και δυόσμο.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr