Κλαφουτί με φράουλες και λευκή σοκολάτα

Κλαφουτί με φράουλες και λευκή σοκολάτα

Το κλαφουτί είναι γαλλικό γλυκό με υφή που θυμίζει φλαν. Την άνοιξη το φτιάχνουμε με φράουλες!

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους.
  2. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Τις ζυγίζουμε, τις κόβουμε σε κομματάκια της αρεσκείας μας και τις ρίχνουμε μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί: Την ψιλοκόβουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ, το οποίο στερεώνουμε στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει.
  5. Ανακατεύουμε που και που μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε.
  6. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει) και το ανακατεύουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
  7. Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά.
  8. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και στο τέλος το γάλα.
  9. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε πάνω από τις φράουλες.
  10. Ψήνουμε το κλαφουτί για 40 λεπτά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή