Αν κάποιος έβγαζε τις εφημερίδες που ήταν κολλημένες στην τζαμαρία και αναποδογύριζε τις καρέκλες που ήταν πάνω στα τραπέζια εκείνη την ώρα, όλα θα ήταν έτοιμα. Σκουπισμένο, με τα πιατικά και τα κατσαρολικά στη θέση τους -ζηλευτά σκεύη, καινούρια, παλιά και καλογυαλισμένα- τα κρασιά παγωμένα, τη φωτιά να καίει, το φαγητό στα μαντέμια έτοιμο για σερβίρισμα.
Ο μάγειρας Γιάννης Λουκάκης (Μούργα, ΣυνΤροφή) και ο ζαχαροπλάστης Σπύρος Πεδιαδιτάκης (Ourse, Danai Beach Resort), σκυμμένοι καθένας πάνω από τις κατσαρόλες του, μας υποδέχτηκαν ως φιλόξενοι οικοδεσπότες σε έναν χώρο που σχεδίασε η αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη, λίγο πριν στρώσουν το τραπέζι. Από τα ηχεία ακουγόταν η ψιθυριστή φωνή του Ψαραντώνη, ενώ μέχρι να καλοκαθίσουμε είχαμε ακούσει Τρύπες και Velvet Underground, από μια απίθανη «χειροποίητη» λίστα με ετερόκλητες επιλογές, που κατάφεραν να ταιριάξουν μεταξύ τους απόλυτα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr