Εσείς ξέρετε τι σημαίνει piri piri, mirin και hoisin;

Εσείς ξέρετε τι σημαίνει piri piri, mirin και hoisin;

Ένα γλωσσάρι με τους βασικούς όρους και τα υλικά της ασιατικής κουζίνας για να μην κομπλάρουμε όταν τα συναντάμε σε συνταγές και μενού.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aji panca

Πικάντικη πάστα, σε βαζάκι ή κονσέρβα, με βάση περουβιανά τσίλι, γνωστά και ως aji colorado, δηλαδή χρωματιστά. Ιδανική για ψητά κρεατικά.

Chaat masala

Διάσημο ινδικό μείγμα μπαχαρικών από κόλιανδρο, κύμινο, μαραθόσπορο, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, καρόμ (καραγουέι) και ασαφοέτιδα – σε όλα τα μπαχαράδικα.

Chili garlic sauce

Πικάντικη σάλτσα από τσίλι, σκόρδο, ρυζόξιδο και αλάτι, παρόμοια με τη sriracha. Ιδανικό ντιπ για spring rolls, θαυμάσια μαρινάδα και σάλτσα για μακαρονάδες και σάντουιτς αλλαντικών.

Chipotle con Adobo

Έτοιμη σάλτσα κονσέρβας από πιπερίτσες jalapeno καπνιστές, σε σάλτσα από ντομάτα, μυρωδικά και μπαχαρικά. Ιδανική για μαρινάρισμα κρεατικών σχάρας.

Gochugaru

Κορεάτικο τσίλι σε νιφάδες ή σκόνη. Έξτρα καυτερό άρτυμα, βασικό συστατικό του kimchi, με ελαφρά καπνιστή γεύση.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή