Σουβλάκια κοτόπουλο τεριγιάκι

Σουβλάκια κοτόπουλο τεριγιάκι

Η σάλτσα τεριγιάκι δίνει μια ασιατική πινελιά στη γεύση και απογειώνει τα σουβλάκια μας!

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: 12-14

  •  1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μακριές και λεπτές λωρίδες, πλάτους περίπου 2,5 εκ. και πάχους 0,5 εκ.
  •  2 κουτ. σούπας σουσάμι
  •  1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα τεριγιάκι

  •  370 ml χυμός ανανά (συσκευασμένος, του εμπορίου)
  •  120 ml σάκε*
  •  120 ml μίριν
  •  250 ml σάλτσα σόγιας
  •  100 γρ. καστανή ζάχαρη
  •  2 σκελίδες σκόρδο
  •  1 μέτριο καρότο, σε ροδέλες
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή