Αφρικανικό πικάντικο κοτόπουλο piri-piri

Αφρικανικό πικάντικο κοτόπουλο piri-piri

Εξαιρετικά πικάντικη σάλτσα piri-piri, με βάση την ομώνυμη καυτερή πιπερίτσα, που χρησιμοποιείται στα πιάτα σχεδόν ολόκληρης της Υποσαχάριας Αφρικής

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 ολόκληρο κοτόπουλο βάρους περίπου 1.500 γρ., ανοιγμένο στη μέση σαν πεταλούδα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το ετοιμάσει)

Για τη μαρινάδα piri-piri

  •  2 φρέσκα φύλλα δάφνης
  •  10 πιπερίτσες τσίλι, χωρίς κοτσάνια (αν θέλουμε, αφαιρούμε μέρος από τα σπόρια, που είναι το πιο καυτερό μέρος της πιπεριάς)
  •  3 πιπερίτσες τσίλι πράσινες
  •  1 1⁄2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
  •  3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  •  1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  •  1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, κατά βούληση
  •  225 ml ξίδι από κόκκινο κρασί

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή