ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Γαριδομακαρονάδα ή καραβιδομακαρονάδα; Και τα δύο!

12 συνταγές για γρήγορες γαριδομακαδονάδες ή καραβιδομακαρονάδες με σπαγγέτι αλλά και με άλλα ζυμαρικά. Μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.

Γαριδομακαρονάδα ή καραβιδομακαρονάδα; Και τα δύο!

Mυστικά μαγειρικής

  • Καλό είναι να προμηθευτούμε τις γαρίδες και τις καραβίδες την τελευταία στιγμή. Αν τις βράσουμε, μπορούμε να τις κρατήσουμε στο ψυγείο έως και 4 μέρες. Διαφορετικά, μπορούμε να τις αγοράσουμε καιρό πριν και να τις καταψύξουμε. Δεν τις καθαρίζουμε αν τις αποθηκεύσουμε, παρά μόνο πριν τις μαγειρέψουμε.
  • Για να ψηθεί ομοιόμορφα η γαρίδα, επιδιώκουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Η ουρά της είναι πολύ λεπτότερη από το σημείο όπου ενώνεται με το κεφάλι. Χαράσσουμε λοιπόν αυτό το σημείο στη μέση, φτάνοντας περίπου στα μισά του κορμού της γαρίδας και φτιάχνοντας με το κορμάκι της ένα Υ. Κάθε σκέλος του Υ τώρα έχει το ίδιο πάχος, άρα θα ψηθούν στον ίδιο, ελάχιστο χρόνο. Στο στάδιο αυτό αφαιρούμε το «εντεράκι» της γαρίδας (δηλαδή την αμμοσακούλα της), ανασηκώνοντάς το με τη μύτη του μαχαιριού που την κόψαμε, και μετά το τραβάμε προσεκτικά για να βγει εντελώς.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.