Υλικά
Μερίδες: για μια μέτρια, στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση
-500 γρ. φρέσκα αμπελόφυλλα (θα τα βρούμε, προς τα τέλη του Απρίλη, σε καλές λαϊκές αγορές, σε ενημερωμένα μανάβικα και στο τμήμα μαναβικής μεγάλων σούπερ μάρκετ) ή 300 γρ. αμπελόφυλλα, από βάζο
-200 ml ελαιόλαδο
-70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-70 γρ. κορν φλάουρ
-800 ml φρέσκο γάλα
-1 φλιτζάνι ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
-1 φλιτζάνι γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
-1 φλιτζάνι κασέρι, κατά προτίμηση Σοχού ή Βόλου, τριμμένο
-2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, χτυπημένα
-τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ολόκληρη η συνταγή στο gastronomos.gr