Τυρόπιτα φόρμας με αμπελόφυλλα

Τυρόπιτα φόρμας με αμπελόφυλλα

Η συνταγή μας έρχεται από τη Φθιώτιδα, τη συναντάμε όμως με κάποιες παραλλαγές και στη Βόρεια Ελλάδα

32" χρόνος ανάγνωσης

Υλικά

Μερίδες: για μια μέτρια, στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση

-500 γρ. φρέσκα αμπελόφυλλα (θα τα βρούμε, προς τα τέλη του Απρίλη, σε καλές λαϊκές αγορές, σε ενημερωμένα μανάβικα και στο τμήμα μαναβικής μεγάλων σούπερ μάρκετ) ή 300 γρ. αμπελόφυλλα, από βάζο

-200 ml ελαιόλαδο

-70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-70 γρ. κορν φλάουρ

-800 ml φρέσκο γάλα

-1 φλιτζάνι ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι

-1 φλιτζάνι γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη

-1 φλιτζάνι κασέρι, κατά προτίμηση Σοχού ή Βόλου, τριμμένο

-2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, χτυπημένα

-τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ολόκληρη η συνταγή στο gastronomos.gr