Τυρόπιτα φόρμας με αμπελόφυλλα

Τυρόπιτα φόρμας με αμπελόφυλλα

Η συνταγή μας έρχεται από τη Φθιώτιδα, τη συναντάμε όμως με κάποιες παραλλαγές και στη Βόρεια Ελλάδα

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: για μια μέτρια, στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση

-500 γρ. φρέσκα αμπελόφυλλα (θα τα βρούμε, προς τα τέλη του Απρίλη, σε καλές λαϊκές αγορές, σε ενημερωμένα μανάβικα και στο τμήμα μαναβικής μεγάλων σούπερ μάρκετ) ή 300 γρ. αμπελόφυλλα, από βάζο

-200 ml ελαιόλαδο

-70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-70 γρ. κορν φλάουρ

-800 ml φρέσκο γάλα

-1 φλιτζάνι ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι

-1 φλιτζάνι γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη

-1 φλιτζάνι κασέρι, κατά προτίμηση Σοχού ή Βόλου, τριμμένο

-2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, χτυπημένα

-τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ολόκληρη η συνταγή στο gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή