Μια foodie βόλτα στην Αθήνα με τα κορίτσια από τα patinia

Μια foodie βόλτα στην Αθήνα με τα κορίτσια από τα patinia

Για παγωτό λουκούμι και σικάγο στη Μαβίλη ή για μπαγκλαντεσιανό street food στη Γερανίου; Οργώνουμε την πόλη με τις patinia.gr και πάμε μαζί στα αγαπημένα τους στέκια για φαγητό και ποτό.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρεθήκαμε σε μια γαστρονομική βόλτα της ομάδας «patinia», γνωρίσαμε την ιδρύτρια Ακυλίνα Παλιανοπούλου, τις Σαβίνα Τσαφταρίδου, Μόνικα Τσαραντάνη και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και πήγαμε μαζί τους στα αγαπημένα τους στέκια για φαγητό και ποτό. «Μου αρέσει πολύ που έχει τόσες εναλλακτικές η Αθήνα», λέει η Ακυλίνα. «Μπορείς να φας από μπαγκλαντεσιανές λιχουδιές μέχρι μεζέδες με φρέσκα ψάρια και άλλες νοστιμιές. Αγαπάμε πολύ τα παραδοσιακά στέκια με γεύσεις που έχουν μείνει αναλλοίωτες στον χρόνο», προσθέτει.

Όταν η Ακυλίνα Παλιανοπούλου δημιούργησε μέσα στην πανδημία την ομάδα «patinia» δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν τόσο δημοφιλής. Η ομάδα ξεκίνησε με λίγες φίλες που είχαν κοινή αγάπη για τα πατίνια –quads ή roller skates. Έβγαιναν βόλτες μετά τη δουλειά για να ξεσκάσουν. Σιγά σιγά η ομάδα μεγάλωνε μέχρι που έγινε ολόκληρη κοινότητα με πάνω από 1400 ενεργά μέλη στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα μέλη είναι όλων των ηλικίων και προέρχονται από διαφορετικά επαγγέλματα. Από μηχανικοί πολεμικών αεροσκαφών και σοπράνο μέχρι καπετάνιοι, γιατροί, τραγουδίστριες και δικηγόροι. Κάνουν συναντήσεις με σκοπό να γνωριστούν και να πάνε βόλτες στην Αθήνα. Διοργανώνουν μια μηνιαία μεγάλη πατινοβόλτα που απευθύνεται ακόμη και σε αρχάριους, πάρτι, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ αλλά και βόλτες με γαστρονομικές στάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή