Οι συνταγές που έφτιαξε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Μάιο

Οι συνταγές που έφτιαξε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Μάιο

Οι σεφ του Γαστρονόμου έχουν μοιραστεί μαζί μας μια ευρύτατη γκάμα συνταγών. Ποιές, όμως, ήταν οι αγαπημένες του κάθε συντάκτη αυτόν τον μήνα;

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφανώς μαγειρέψαμε κι άλλα. Πολλά και διάφορα. Αυτά τα πιάτα, για τα οποία θα διαβάσετε παρακάτω, όμως, τα ξεχωρίσαμε. Για τη νοστιμιά τους, για τη θαλπωρή τους, για την ιστορία τους, για τα μικρά μυστικά τους – πολλές φορές κάτι απλό ή ασυνήθιστο κάνει τη διάφορα. Δοκιμάστε τα, οι δοσολογίες και οι εκτελέσεις είναι ακριβώς από κάτω.

Σαλτιμπόκα αλά ρομάνα: η αυθεντική συνταγή που μάθαμε στη Ρώμη

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που έπαθα έρωτα με μια συνταγή με το που τη διάβασα. Την έφερε λάφυρο η συνάδελφος Νικολέτα Μακρυωνίτου από το ταξίδι της στη Ρώμη και δημοσιεύθηκε στο τεύχος-αφιέρωμα του Γαστρονόμου στην ιταλική πρωτεύουσα, τον Ιούνιο του 2022. Από την πρώτη στιγμή που είδα τη φωτογραφία και διάβασα την ιστορία του πιάτου, ήξερα πως θα είναι ακριβώς η γεύση που μου αρέσει και ότι έχει τα εχέγγυα να γίνει ένα φαγητό αγαπημένο σαν το κοκκινιστό με τηγανητές πατάτες της μαμάς. Και πράγματι, το μαγειρέψαμε και ήταν όπως το περίμενα και όπως το ήθελα. Όχι μόνο δεν απογοητεύτηκα, αλλά ήταν σαν να επέστρεφα σε κάτι οικείο και comfort, αλλά παράλληλα απίστευτα γκουρμέ. Πέρασαν πια δύο χρόνια και τις προάλλες, από μια άσχετη αιτία, από κάποιον τυχαίο συνειρμό μού ήρθε ξανά η επιθυμία να φάω σαλτιμπόκα. Τώρα μου έχει καρφωθεί η ιδέα και δεν θα ησυχάσω αν δεν γίνει πραγματικότητα. Πρέπει να βρω όμως και μια ειδική περίσταση, δεν είναι καθημερινό φαγητό. Θα θέλουμε να ανοίξουμε κι ένα μπουκάλι κρασί, να βάλουμε και μια ωραία ταινία να παίζει. Κλίνω προς Παρασκευή βράδυ. Ακυρώνω όλα τα άλλα σχέδια, έχω ραντεβού με κάτι μοσχαρίσιες κοτολέτες μαγειρεμένες στο τηγάνι με βούτυρο, προσούτο και φασκόμηλο! Χ.Τ.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή