Οι συνταγές που έφτιαξε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Αύγουστο

Οι συνταγές που έφτιαξε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Αύγουστο

Γρήγορες συνταγές, καλοκαιρινά υλικά και ένα παγωτό-εξπρές που δεν θέλει παγωτομηχανή και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βασίλισσα του καλοκαιριού, ντομάτα, και άλλα υλικά της εποχής όπως τα κολοκυθάκια πρωταγωνίστησαν στις προτιμήσεις της ομάδας του Γαστρονόμου αυτό τον μήνα. Φτιάξαμε συνταγές γρήγορες και εύκολες, πιάτα με αυγά, δροσιστικά παγωτά αλλά και μία φανουρόπιτα-θαύμα. Ελπίζουμε να σας δώσουν έμπνευση για τα μαγειρέματα των τελευταίων εβδομάδων του καλοκαιριού.

Ο καγιανάς του 2023

Ξεκίνησα να τον ετοιμάζω για πρωινό και καταλήξαμε να τον τρώμε και για μεσημεριανό και για βραδινό και για σνακ στη διάρκεια της ημέρας. Είναι ζουμερός και μυρωδάτος, εύκολος και με μερικά κολπάκια αρκετά γρήγορος. Όταν συνειδητοποίησα ότι τον καταναλώνουμε τακτικά, έψηνα μεγάλες ποσότητες από ντοματίνια στη λαμαρίνα του φούρνου και τα προσέθετα, έτοιμα πλέον, στον καγιανά. Τα ντοματίνια αυτά ήταν τέλεια και μαζί με φρεσκοβρασμένα σπαγγέτι. Στη συνταγή του καγιανά έχει και ελαιόλαδο και βούτυρο. Το έκανα και με σκέτο ελαιόλαδο και ήταν εξίσου νόστιμος. Δώστε σημασία στα παξιμάδια ή στο ψωμί που θα τον συνοδεύσουν γιατί οι «βουτιές» επιβάλλονται. -Μαρία Βασιλοπούλου

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT