Αυτά τα ζεστά ρολάκια μελιτζάνας είναι γεμιστά με ρικότα, αρωματικά και σερβίρονται πάνω σε μια στρώση από ρόκα και ψητές πιπεριές.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες πιπεριές της αρεσκείας μας
- 1 μεγάλο ματσάκι (100 γρ.) ρόκα, καθαρισμένη
- 1/4 κούπας χυμός λεμονιού +2 κ.γ. γλυκού ξύσμα
- 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες 1 εκ. (περίπου 16 φέτες συνολικά)
- 4 μεγάλες φέτες ψωμιού ολικής άλεσης ή πολύσπορου
- 350 γρ. φρέσκο τυρί ρικότα ή ανθότυρο
- 1/4 κούπας φρέσκο γάλα 2%
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, πολύ ψιλοκομμένη (ή 1 1⁄2 κ.γ. ξερή)
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, πολύ ψιλοκομμένο (ή 1 κ.γ. ξερό)
- νιφάδες τσίλι ή μπούκοβου, στη μύτη του κουταλιού
- αλατοπίπερο
- οδοντογλυφίδες (προαιρετικά)
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο