Τα πιο φρέσκα λαχανικά και φρούτα της εποχής, τα ωραιότερα, της ώρας πρωινά, και οι καλύτερες παρέες με τους ντόπιους γίνονται στα μερκάτι, δηλαδή στις αγορές της Ρώμης, νωρίς το πρωί.
Εκεί δοκιμάζουμε από πομοντορίνι dell pienollo dell Vesuvio στον καιρό τους μέχρι ντομάτες ζουμερές, ριγωτές costoluto Genovese και αφράτες cuore di bue, αλλά και καθαρισμένες αγκινάρες, ψαγμένα τυριά από όλη την «μπότα», γεμιστά ζυμαρικά και μαλακά πανίνι με πατσά. Άλλοι φεύγουν με πλεξούδες σκόρδα κι άλλοι με αγκαλιές λουλούδια.
Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο