Το ασβεστόνερο βοηθάει το φρούτο ή το λαχανικό να κρατήσει το σχήμα του, αλλά εδώ δεν θα το χρειαστείτε. Αυτό το νησιώτικο γλυκό ντοματάκι γίνεται μια χαρά χωρίς αυτό, όλο χρώμα κι άρωμα.
Υλικά
Βάρος: για 2 κιλά περίπου
- 1.500 γρ. ζάχαρη
- 1.000 γρ. ντομάτες μικρές, στρογγυλές (αυτές που πωλούνται και σε τσαμπί) ή πομοντόρια, ξεφλουδισμένες
- φρέσκος χυμός από 2 λεμόνια
- 40 γρ. αμύγδαλα λευκά (προαιρετικά)
- 5-6 φύλλα αρμπαρόριζα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο