Γλυκό κουταλιού ντοματάκι από την Κω, χωρίς ασβέστη

Γλυκό κουταλιού ντοματάκι από την Κω, χωρίς ασβέστη

Το ασβεστόνερο βοηθάει το φρούτο ή το λαχανικό να κρατήσει το σχήμα του, αλλά εδώ δεν θα το χρειαστείτε. Αυτό το νησιώτικο γλυκό ντοματάκι γίνεται μια χαρά χωρίς αυτό, όλο χρώμα κι άρωμα.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ασβεστόνερο βοηθάει το φρούτο ή το λαχανικό να κρατήσει το σχήμα του, αλλά εδώ δεν θα το χρειαστείτε. Αυτό το νησιώτικο γλυκό ντοματάκι γίνεται μια χαρά χωρίς αυτό, όλο χρώμα κι άρωμα.

Υλικά

Βάρος: για 2 κιλά περίπου

  •  1.500 γρ. ζάχαρη
  •  1.000 γρ. ντομάτες μικρές, στρογγυλές (αυτές που πωλούνται και σε τσαμπί) ή πομοντόρια, ξεφλουδισμένες
  •  φρέσκος χυμός από 2 λεμόνια
  •  40 γρ. αμύγδαλα λευκά (προαιρετικά)
  •  5-6 φύλλα αρμπαρόριζα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT