Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον Νico Ladenis. Ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Είχε μια ιδιαίτερη πορεία. Γεννημένος το 1934, από Έλληνες γονείς, στην Ταγκανίκα (την τωρινή Τανζανία), σπούδασε οικονομικά στο Hull και εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες –ανάμεσά τους και στο διαφημιστικό τμήμα των Sunday Times– πριν αποφασίσει, λίγο πριν πατήσει τα σαράντα, να μεταπηδήσει στις κουζίνες.
Ξεκίνησε με μόνa εφόδια την βαθειά αγάπη του για το φαγητό κι ένα βιβλίο γαλλικής μαγειρικής και, παρότι αυτοδίδακτος, ξεχώρισε ήδη από το μικρό εστιατόριο που άνοιξε στο Ντάλγουιτς, το Chez Νico, το 1978. Το πρώτο αστέρι Michelin ήρθε όταν το εστιατόριο μεταφέρθηκε στο Μπάτερσι, το 1981. Το δεύτερο ακολούθησε τρία χρόνια μετά.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr